De kenmerken van een 3D-animator

Als je leert hoe je een animator kunt worden, moet je geduld hebben. Zoals eerder vermeld, wordt animatie niet van de ene op de andere dag geleerd; het kan een jaar of zelfs langer duren voordat je er echt de karbonades voor kunt krijgen. Dus wees geduldig met jezelf en met het algehele animatieproces. Animatie duurt erg lang om te leren, en het duurt ook erg lang om het goed te doen. Je werkt misschien weken en weken aan een enkele animatie van tien seconden, maar dat is vaak wat er nodig is om geweldige animaties te maken. Het mag nooit gehaast zijn.

Ben je ooit buiten geweest en heb je iemand op de meest unieke manier zien lopen? Natuurlijk lopen alle mensen anders, maar deze persoon heeft misschien een bepaalde stap gezet die het veel interessanter maakte. Animators moeten het altijd leuk vinden om het leven te bestuderen en kunnen deze observaties gebruiken bij het maken van karakteranimatie. Animators moeten immers 3D-objecten tot leven wekken, inclusief het geven van unieke of interessante eigenschappen.

De beste manier om inspiratie op te doen, is door het echte leven te bestuderen. Animators zien de wereld vaak heel anders dan de gemiddelde persoon. Als een animator bijvoorbeeld een interessant iemand in de rij ziet staan ​​wachten bij de bioscoop, kunnen ze mentale aantekeningen maken over alles over hen. Ze merken verschillende uitdrukkingen en lichaamsbewegingen op, van hun houding tot de manier waarop ze praten. Iemand die niet bekend is met animatie zal minder snel op deze details letten.

channelorange.nl