Jaar van de otter

Leestip: Gewilde Dieren – Herintroducties van dieren in Nederland

Vanaf maandag te koop “Gewilde Dieren – Herintroducties van dieren in Nederland”. Een boek over de herintroductie van verschillende soorten in Nederland. Natuurlijk ontbreekt onze favoriet de Europese Otter niet. 

Het boek staat vol met prachtige verhalen over de successen en uitdagingen van herintroducties in Nederland. Hierbij is niet alleen alleen aandacht voor de individuele soorten, maar wordt er ook ingegaan op de kaders rond herintroducties, afwegingen bij natuurbeheer en rewilding-plannen. Gewilde dieren staat vol met fascinerende verhalen over ideeën, fantasieën, tegenslagen, frustraties, hoogtepunten en overwinningen.

Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers, beleidsmakers en onderzoekers.

Mark Zekhuis, werkzaam als senior ecoloog bij Landschap Overijssel. Vogelaar, fotograaf, reisleider en natuurgids op Rottum. Auteur van Fauna van Rottum (2012).

Louis van Oort, eindredacteur bij BDU Media, journalist, projectbegeleider Beleef de Lente (Vogelbescherming Nederland) en redactielid Vlinders (de Vlinderstichting).

Luc Hoogenstein, ecoloog bij Natuur­monumenten. Natuurfotograaf en auteur van onder andere de Zakgids vogels en Handboek Vogels van Nederland & België en diverse reis­gidsen. Winnaar Groene Camera 2019.

Vanaf maandag te koop via KNNV Uitgeverij: https://knnvuitgeverij.nl/